Протојереј-ставрофор Милан Јанковић: Враћање верске наставе у образовни систем Србије

ПЕТНАЕСТА ГОДИШЊИЦА НАСТАВЕ ВЕРОНАУКЕ
Представљање књиге протојереја-ставрофора Милана Д. Јанковића
„Враћање верске наставе у образовни систем Србије“

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, у понедељак, 2. новембра 2015. године у 13 часова, у Педагошком музеју у Београду (Узун Миркова бр. 14), узеће учешће у представљању књиге протојереја-ставрофора Милана Д. Јанковића „Враћање верске наставе у образовни систем Србије“. Овом значајном књигом, коју је објавила Издавачка кућа „Бечкерек“ из Новог Сада, облежава се петнаеста годишњица од поновног увођења верске наставе у образовни систем Републике Србије.

Протојереј-ставрофор Милан Јанковић, у књизи је сабрао сва прегнућа многих личности које се учествовале у процесу освајања људских права грађана Србије у погледу враћања верске наставе у школски систем и тако их сачувао од заборава. Увиђајући велики значај књиге, поред Светејшег Патријарха г. Иринеја и аутора књиге, публици ће се обратити и Преосвећени Епископ бачки г. др Иринеј, који спада у најужи круг људи, чија је улога у поступку враћања верске наставе, најскромније речено, незаобилазна. Исто тако, на представљању ће говорити и проф. др Сима Аврамовић, декан Правног факултета у Београду и рабин Исак Асиел, који су, поред осталих, такође дали важан допринос враћању веронауке.

У уметничком програму узеће учешће хор Школе црквеног појања „Свети Јован Дамаскин“ из Новог Сада, ђакон Владимир Руменић и мецосопран Јелена Радовановић.