Прва архијерејска Литургија у Велсу

Прва архијерејска Литургија у Велсу
Прва архијерејска Литургија у Велсу
Прва архијерејска Литургија у Велсу
Прва архијерејска Литургија у Велсу

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј началствовао је у недељу, 10. априла 2016. године, светом архијерејском Литургијом у Велсу.

Саслуживали су архијерејски намесник за североисточну Аустрију протојереј Ненад Михајловић, архимандрит Козма Бихл, јереј Александар Станковић из Беча, као и надлежни парох јереј Ново Лазић. Посебност ове духовне свечаности огледала с у томе што је то била прва света Литургија у Велсу икада, а уз то и прва архијерејска Литургија!

Господ је подарио овај предивни пролећни дан, а храм је био препун верујућег народа који је у радости дочекао свог архипастира и свештенство. Мешовити хор под диригентском палицом гђице Бисерке Васић је допутовао из Беча у пуној жељи да усаврши духовну лепоту богослужења. Поред свега су ту била и  слатка српска дечица у нашој предивној народној ношњи.

По завршеној Литургији је приређено Аврамовско гостољубље у сали градске Римокатоличке цркве где је драги гост био надлежни свештеник сестринске Цркве Никола Прскало,чијим залагањем и добротом је  добијена могућност да овог дана имамо где и да се саберемо.

На крају је Преосвећени Епископ у пратњи надлежног свештеника јереја Нове Лазића посетио српски културни клуб „Босиљак“ у Велсу, где су дочекани од преседника клуба господина Дејана Микића са члановима клуба и децом која учествују у фолклорним секцијама. Епископ је врло лепим речима добродошлице поздрављен од преседника и вођен је отворен и пријатан разговор са присутнима у клубу.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска