Прва посета Мисионарској парохији у Дарвину

Прва посета Мисионарској парохији у Дарвину
Прва посета Мисионарској парохији у Дарвину
Прва посета Мисионарској парохији у Дарвину
Прва посета Мисионарској парохији у Дарвину

Његово Преосвештенство Епископ Митрополије аустралијско-новозеландксе г. Силуан  боравио је од 14. до 16. децембра 2018. године у првој канонској посети Мисионарској парохији Светог Саве у Дарвину. 

Епископу су уприличили дочек протојереј Саша Стојановић, администратор парохије, и председник Савета г. Ранко са породицом. Сутрадан је одржана седница Савета којом је председавао Епископ. Заједница у Дарвину је упознала Епископа са изазовима са којима се сусрећу, проблемима које имају и начинима за унапређење духовног живота мисионарске парохије.

Администратор парохије затражио је благослов и подршку Епископа у будућим подухватима а планирано је и да се организује садржај за младе и веронаука на енглеском језику. Владика Силуан је захвалио на добродошлици, поделио радост због свог присуства и поздравио чланове заједнице, који су „апостоли“ града Дарвина. Није изостала похвала за труд и рад и истакнуто је да ће заједница на крајњем северу увек имати подршку Епископа.

-На заједници је да буде жива, а наш допринос као православних у Аустралији јесте сведочење истине Јеванђеља. Следујући речи апостола Павла, треба да имамо ум Христов и будемо јединствени јер имамо циљ, поручио је Владика.

Уочи недеље, Епископ је присуствовао васкршњем бденију у грчкој цркви Светог оца Николаја у Дарвину.

У недељу, 16. децембра 2018. године, светом архијерејском Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ г. Силуан уз саслуживање протојереја-ставрофора Николе Билића, протојереја Саше Стојановића, ђакона Милоша Ракетића и прислуживање ипођакона Слободана из Перта. 

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландкса