Први ђакон при храму пренoса моштију Светог Саве у Новом Саду свечано уведен у дужност

На празник Преподобног Симеона Дивногорца, у недељу другу по Педесетници, 6. јуна 2010. године, храм преноса моштију Светог Саве на Новом насељу у Новом Саду био је препун верног народа. Божанственом Литургијом началствовао је архијерејски намесник новосадски први високопречасни протонамесник Стојан Билић, уз саслужење парохâ све четири парохије при овом светом храму и часнога ђакона мр Драгана Радића, асистента на Православном Богословском факултету Универзитета у Београду.

Велики број парохијана приступио је Божанским Тајнама Тела и Крви Христове. После отпуста, отац Стојан је верном народу прочитао одлуку Преосвећеног Епископа бачког господина др Иринеја, којом се од 1. јуна текуће године, часни ђакон Драган Радић, услед потреба пастирске службе, премешта из Светониколајевског храма новосадског у коме је до сада ђаконску службу вршио и прибраја се свештеноме братству храма Светог Саве, са свим правима и дужностима парохијског ђакона. На тај начин, нови сабрат нашег храма, постао је по речима оца Стојана истовремено и архиђакон, јер до сада у храму није било ђакона од тренутка када су започела редовна богослужења.

Топлим речима добродошлицу је у име свештенослужитеља новоме ђакону и саслужитељу пожелео настојатељ храма, високопречасни протонамесник Мирослав Милић, а хор је громко и са радошћу отпевао многољетије оцу ђакону Драгану, молитвено му пожелевши да са лакоћом носи на својим плећима одговорност дужности која му је поверена.

Извор: Епархија бачка