Први игуман манастира Пјеновац

Први игуман манастира Пјеновац
Први игуман манастира Пјеновац
Први игуман манастира Пјеновац
Први игуман манастира Пјеновац

Прелијепи прољећни дан, субота, 16/29. марта 2014. године, и дан успомене Светог апостола Аристовула и Светог мученика Савина остаће записан златним словима у хронологији једног од најмлађих манастира Епархије зворничко-тузланске - манастира Пјеновца.

Наимне, тог дана у ову свету обитељ стигао је Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом како би одслужио прву своју архијерејску Литургију у овом манастиру Светог Јована Крститеља и рукопроизвео у чин игумана, односно архимандрита оца Николаја Јовића, којега је поставио за настојатеља ове свете обитељи.

Овом историјском догађају присуствовао је велики број настојатеља/настојатељица,  монаха и монахиња манастира Озрена, Тавне, Драгаљевца, Свете Петке на Пет Језера, Карно, Светог  Василија из Бијељине, Дуге Њиве код Модриче, Бишње, као и оближње свештенство из Епархије зворничко-тузланске и Епархије дабробосанске. За ову прилику и свечаност у манастир је стигао велики број поклоника ове свете обитељи, али и пријатеља и познаника архимандрита Николаја.

Уводећи оца Николаја у дужност настојатеља ове свете обитељи, Преосвећени Владика га је поучио како да управља овом светом обитељи. Истовремено је Преосвећени Владика разријешио даљњих дужности чланове Одбора манастира Пјеновца који су до бринули  о манастиру.

Извор: Епархија зворничко-тузланска