Прво саборовање ученика веронауке у Епархији шабачкој

Мачвански Прњавор

У Мачванском Прњавору, у недељу 2. новембра 2008. године одржано је прво саборовање ученика веронауке епархије шабачке, у коме су учествовали ученици из седам основних школа: ''Краљ Александар I Карађорђевић'' - Мачвански Прњавор, вероучитељ Владимир Јаковљевић, ''Петар Тасић'' - Лешница, вероучитељ Милан Јовановић, ''Вук Караџић'' - Бадовинци, вероучитељ Петар Цвејић, ''Мајур'' - Штитар, вероучитељ Никола Милошевић, ''Јанко Веселиновић'' - Црна Бара, вероучитељ Владан Беговић, ''Краљ Александар I Карађорђевић'' - Јадранска Лешница, вероучитељ Иван Негић, и ''Свети Сава'' - Липнички Шор, вероучитељ Горан Мићановић.

Сабор је одржан у организацији вероучитеља ових основних школа уз помоћ архијерејског намесника мачванско - поцерског протојерејаставрофора Мирослава Јаковљевића.

Саборовање је почело Светом Литургијом, након чега су се ученици такмичили у знању стеченом на часовима веронауке. Жири састављен од Његовог Преосвештенства Епископа шабачког Г. Лаврентија и пет свештеника ове епархије на крају завршеног такмичења изразио је велико задовољство, срећу и одушевљење показаним знањем ученика.

И поред проглашеног победника, сви присутни, међу којима су били и директори школа из Мачванског Прњавора и Бадовинаца, су се сложили да су ученици стекли високо знање из веронауке и да су ипак сви победници.

У нади да ће се традиција саборовања наставити, Преосвећени Епископ шабачки Г. Лаврентије благословио је све присутне и пожелео вероучитељима и њиховим ученицима да буду још успешнији у свом раду и да се семе Христове науке шири међу верницима Српске Православне Цркве.