Пуцано на цркву у сарајевском насељу Рељево

Непознати починиоци пуцали су, у среду ујутро, 12. августа 2009. године, на храм Светог Николаја у сарајевском насељу Рељево и оштетили стакло изнад врата цркве и зид у њеној унутрашњости.

Парох рељевски Милорад Милинковић рекао је да су га јутрос, око 2.45h, пробудила два пуцња, вриска и звуци аутомобила који се удаљава.

Он је навео да је одмах изашао напоље, али да није видео ко је пуцао и да ли има оштећења на храму. Али када је ујутро кренуо на посао у касарну Оружаних снага БиХ, гдје ради као бригадни свештеник, приметио је да је пробијено стакло изнад јужних улазних врата у цркву. У унутрашњости цркве је, на северном зиду, приметио оштећење од метка, а на поду храма и само зрно. Парох Милорад о овоме је обавестио црквене власти, надлежне војне органе и полицију.

Полиција је извршила увиђај и изузела једну чахуру која је била на путу поред црквене порте. Ово је већ пети инцидент који је у последњих годину дана пријављен полицији, а до сада су откривени виновници за два. Према речима свештеника Милорада, све је почело вербалним нападима, да би било настављено разбијањем флаша од црквену ограду и бацањем петарди у порту храма и на парохијски дом, па све до овог последњег пуцања из ватреног оружја. Он је нагласио да је у том периоду било и мањих инцидената, углавном вербалних, који нису ни пријављивани полицији.

Извор: Митрополија дабробосанска