Радију Слово љубве Златна повеља СКАНУ

Радију Слово љубве Златна повеља СКАНУ
Радију Слово љубве Златна повеља СКАНУ
Радију Слово љубве Златна повеља СКАНУ
Радију Слово љубве Златна повеља СКАНУ

Радио Слово љубве, гласило Архиепископије београдско-карловачке, добитник је Златне повеље Српске краљевске академије научника и уметника.

Признање Радију Слово љубве примила је новинар и водитељ Бојана Јовановић из руку академика проф. др Раденка Круља на седници Академије одржаној 27. марта 2015. године у Канцеларији за сарадњу са дијаспором и Србима у региону у Београду. Председавајући, академик Драган Дамјановић, у обимном образложењу је истакао да је Радио Слово љубве наш стожерни духовни медиј који афирмише дух нашег народа и његових настојања да опстане у свету бурном, оскудном, тешком и при том сачува Христолики изглед и душу православну.

Редовна седница Српске краљевске академије научника и уметника одржана је са благословом духовника Академије, протојереја-ставрофора Зарија Зарића, у присуству Његовог Краљевског Височанства принца Ђорђа Карађорђевића, делегације Академије БАСА из Софије, чији су поједини чланови и академици СКАНУ, као и знатног броја гостију.

Овом прилико председник Научног савета СКАНУ проф. др Мирко Керкез уручио је повеље новопримљеним академицима: проф. др Нади Трифковић, др сци.мед. Светлани Каменов и проф. др Екатарини Татјанов из Софије. Након изнете биографије о г. Милану Богојевићу, писцу најопширније документарне књиге о атентату на краља Александра Карађорђевића у Марсељу, повељу о пријему у Академију уручио је академик проф. др Предраг Ђорђевић. Познатом драмском и филмском глумцу Ивану Вучковићу повељу је уручио почасни председник Академије проф. др Светомир Стожинић.

Подсетимо, међу редовним члановима СКАНУ је и Преосвећени Епископ шумадијски г. Јован. Веће академика донело је у фебруару 2015. године једногласну одлуку да се епископу Јовану додели високо признање Академије "Златна повеља" и изабрало га за свог редовног члана.