Радио Eпархије шумадијске "Златоусти" емитуje програм од Петровдана

Радио Српске православне епархије шумадијске Златоусти стартоваће са емитовањем програма у недељу, 12. јула 2009. године, на празник Светих апостола Петра и Павла. Први сигнал биће емитован тачно у подне, а слушаоци ће најпре чути тропар посвећен највећем од свих хришћанских празника - Васкрсењу, а потом поздравну поруку и интервју Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована.

Прва три дана (12. 13 и 14. јула) биће емитован  пробни програм у трајању од два сата, а од 15. јула емитоваће се програм свих 24 сата по планираној пилот програмској шеми.

Подсећамо да је Радио Златоусти основан у јуну 2007. године благословом Eпископа шумадијског Г. Јована као део инфромативне делатности Епархије шумадијске. Након двогодишње правне процедуре добио је од Републичког радио-дифузног савета дозволу да емитује програм на фреквенцији 90,5 мегахерца. Најављен је као црквени медиј који приступа свету и човеку из литургијског искуства православне цркве, и истовремено као медиј локалне заједнице са амбицијом да ствара нове верске и културне стандарде. Просторије Радија налазе се у новој згради Богословије Светог Јована Златоуста која је у изградњи, а уредници су протојереј Милић Марковић и новинар Гордана Јоцић.

Извор: Епархија шумадијска