Радионица за основце о безбедности на интернету

Храм Светог Василија Острошког је угостио групу основаца из ОШ "Краљ Петар Први", предвођену разредним старешином оделења IV-2, г-ђом Светланом Цвејић. Повод је била радионица посвећена безбедности на интернету, коју је и овом приликом припремила и водила специјални педагог, г-ђа. Јасмина Милашиновић, сарадник Православног пастирско-саветодавног центра Архиепископије београдско-карловачке.

Са жељом да децу упозори и упозна са свим опасностима које вребају на Интернету, поготово на непровереним Интернет-страницама или друштвеним мрежама попут Facebook-a или MySpace-a, г-ђа. Јасмина Милашиновић је припремила низ интерактивних игара и задатака.

Радионичари су добили задатак да израде сопствене брошуре о провереним страницама, а након гледања цртаног филма о радозналој мачки која бива "увучена" у опасан свет лажног идентитета на Интернету, дискутовало се о грешкама које је главна јунакиња учинила. Деци и родитељима су подељене брошуре о томе како се заштитити на интернету, односно на који начин контролисати садржаје које деца конзумирају.

У име Цркве, деци је даровано дечје Јеванђеље, а родитељима је последњи број Прволика даровао старешина Цркве јереј Александар Лукић, посебно наглашавајући да ће сарадња између школе и Цркве по овој, али и свим другим актуелним темама бити настављена.

На овај начин Српска Православна Црква подржава напоре Министарства за телекомуникације Републике Србије и акцију http://www.kliknibezbedno.rs/

Извор: Храм Василија Острошког - Нови Београд