Радна група поводом 100-годишњице Руске Заграничне Цркве

У циљу  припрема рада Синодалног одбора за организацију и прославу 100-годишњице Руске Заграничне Цркве, архиепископ чикашки и средњоамерички Петар, председавајући Одбора, одржао је припремни радни састанак у згради Архијерејског Синода у Њујорку 23. јануара 2018. године. Присуствовали су протојереј Серафим Ган, канцелар Архијерејског Синода; протођакон Јуџин Калаур, професор Никола Гансон и протојереј Григорије Џојс, секретар Епархије чикашко-средњоамеричке.

Архиепископ Петар је постављен за председника Одбора од стране Синода у јуну 2017. године с правом да позива друге кад  је неопходно.  Његово Високопреосвештенство је наименовао протојереја Григорија Џојса за секретара Одбора, а протојереја Серафима Гана и професора Николу Гансона за чланове. Други чланови Одбора су протојереј Питер Перекрестов, протођакон Јуџин Калаур и г. Петар Фекула.

Динамичан састанак, који је трајао неколико сати, обележен је духом ентузијазма и жељом да се ради у славу Бога и на ползу Његове Цркве приликом обележавања овог важног јубилеја. 

Извор: Руска Загранична Црква (са енглеског Информативна служба СПЦ)