Радна посета митрополита Илариона Мексику

Са благословом Патријарха московског и све Русије г. Кирила и на позив Архиепископа г. Антонија, Митрополита Мексика, Централне Америке, Кариба и Венецуеле (Антиохијска Патријаршија), председник Оделења за спољне црквене односе Московске Патријаршије Митрополит волоколамски г. Иларион стигао је 14. јануара 2014. године у Мексико.

На међународном аеродрому Бенито Хуарез у Мексико Ситију Митрополита су дочекали архиепископ Антоније, администратор Московске Патријаршије у САД  Архиепископ нарофомински Јустинијан, Епископ мексички Алексије (Православна Црква у Америци), руски амбасадор у Мексику Е.Р. Малајски, свештенство Руске Православне Цркве у Мексику и Сједињеним Америчким Државама, као и дипломате Амбасаде Руске Федерације у Мексико Ситију.

У вип сали међународног аеродрома у престоници Мексика одржан је братски разговор митрополита Илариона и архиепископа Антонија, током којег је разматрано питање стања православља у Мексику, као и питања међуправославних односа.

Митрополит Иларион ће се састати са председником мексичке Владе Мигуел Ангел Осорио Чонгом, в.д. министра иностраних послова те земље Карлосом Албертом де Исасои Гонзалесом, примасом Мексика кардиналом Норбертом Ривером Карером, а началствоваће и светом Литургијом и одржаће састанак са сународницима који живе у Мексику.

Извор: Московска Патријаршија