Радни састанак Епископа Атанасија (Раките) са Драганом Ђиласом, градоначелником Београда

Дана 2. децембра 2009, у просторијама Скупштине града Београда уприличен је радни састанак Градоначелника Београда господина Драгана Ђиласа и Председника Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, Преосвећеног Епископа хвостанског Атанасија (Раките) у пратњи личног секретара г. Зорана Јуришића. Састанку су, поред Градоначелника присуствовали, Зоран Алимпић заменик председника Скупштине града Београда и Владимир Тодић, градски секретар за образовање, као и презвитер мр Александар Ђаковац координатор за верски наставу АЕМ са двојицом вероучитеља.

У отвореном и срдачном разговору Епископ Атанасије је изнео намеру и жељу Одбора за верску наставу да се убудуће још више ангажује на превенцији појава насилничког понашања у школама, те сузбијању дрoге и алкохолизма, у чему вероучитељи Београда, ослањајући се на учење Јеванђеља, могу дати значајан допринос.

Господин Ђилас је показао велико разумевање и пружио подршку овим настојањима Одбора за верску наставу АЕМ. Он је указао на велике напоре које градска влада чини у сузбијању ових негативних појава. Градоначелник је истакао да иако ће школска дворишта бити добро осветљена, покривена камерама и школским полицајцима, деца након школе излазе на улицу, где такве мере нису могуће. Саговорници су се сагласили да је неопходан унутрашњи преображај, стварање правих система вредности код деце, како би култура ненасиља и здравог живота била истински прихваћена, а вероучитељи Београда томе могу дати значајан допринос.