Распоред богослужења митрополита Амфилохија

Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служиће 6. јануара на Бадњи дан свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару, са почетком у 9 часова. У 11 часова Митрополит Амфилохије ће са свештенством и вјерним  народом града под Румијом на платоу испред храма благосиљати бадњаке.

Митрополит црногорско-приморски ће у 13 часова бадњаке благосиљати испред манастирског храма Светог Николе на Ободу Црнојевића, а потом у 15 часова пред Цетињским манастиром началствовати службом саборног налагања бадњака из свих крајева Црне Горе.

У 16,30 часова Владика ће благосиљати дрво – символ Христа Богомладенца пред црквом Светих новомученика на Пардусу у Љешанској нахији.

У 17,30 часова Владика ће благословити и вином прелити бадњаке пред Саборним храмом Христовог Васкрсења у Подгорици, а у 18,30 часова пред црквом Свете Текле у Даниловграду.

Нешто послије 19 часова Митрополит Амфилохије ће благосиљати бадњаке пред Саборном црквом Светог Василија Острошког у Никшићу.

На Божић, 7. јануара Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије ће Свету службу Божију служити у Сабормном храму Васкрсења Христовог у Подгорици.

Извор: Митрополија црногорско-приморска