Разговор Светог Архијерејског Синода са г. Родериком Муром, отправником послова САД у Београду

Свети Архијерејски Синод, на челу са Његовом Светошћу Патријархом Павлом, примио је данас Родерика Мура, отправника послова Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду и Луа Кришока, политичког саветника при Амбасади.

Представници Сједињених Америчких Држава су желели да лично пренесу Његовој Светости Патријарху Г. Павлу и Светом Архијерејском Синоду своје жаљење због најновијих напада на Србе и Српску Православну Цркву на Косову и Метохији. Они су изразили спремност Владе САД да настави рад на престанку насиља над Србима на Косову и Метохији. Исто тако, представници САД су, поред хумнитарне помоћи онима који су настрадали претходних дана у јужној српској покрајини, изарзили жељу и спремност да Сједињених Америчких Држава помогне у обнови уништених српских православних светиња на Косову и Метохији.

Његова Светост Патријарх Г. Павле и чланови Светог Синода су овом приликом позвали господу Мура и Кришока да америчким војницима у саставу КФОР-а пренесе захвалност Српске Православне Цркве на ангажовању на заштити живота Срба на Косову и Метохији, њихових светиња и домова.

Ово је била прва посета г. Мура Његовој Светости Патријарху Г. Павлу.