Разговори о вери у Никшићу

Часови веронауке за оне који желе да прошире и употпуне своја знање о православној вери почели су 5. новембра 2018. године у Црквеној општини Никшић. Веронуку за одрасле под називом „Разговори о вери“ Црквена општина Никшић организује већ четврту годину. Часови се одржавају понедељком у 19 часова у Духовном центру Преподобног Исаије од Оногошта у Карађорђевој улици.

Разговоре води протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намесник никшићки, који је кроз свештеничку праксу и досадашње искуство у вођењу веронауке за одрасле, рад конципирао на основу дискусије о разним темама, а тичу се вере, живота и актуелних друштвених питања.

Уводно предавање прави свештеник, гост или неко од полазника веронауке на тему из струке којом се бави, следи веома богата и плодотворна дискусија у којој сви заинтересовни могу да износе своја мишљења. Оно што највише заокупља младе људе, који су у осетљивим годинама и траже одговоре на питања о смислу живота, јесу теме о Богу, вери, светитељима, човеку, природи, религији. уопште младима, љубави, браку, породици, васпитању, медијима, савременој технологији, спорту, животу и смрти, стваралаштву, савременом друштву, филму, музици, философији, теологији, историји, уметности, науци и научницима и њиховом односу према вери...

Извор: Епархија будимљанско-никшићка