Реч Божја оживљава, васкрсава, освећује и просвећује

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 30. маја 2020. године, на празник Светог апостола Андроника и Свете Јуније, свету архијерејску Литургију у храму Светог Димитрију у Великој Иванчи.

Саслуживали су протојереји-ставрофори умировљени парох младеновачки Драгољуб Ракић и архијерејски намесник младеновачки Жељко Ивковић, протојереји Слободан Кеџић и Владан Јовановић, јереји Марко Стевановић и Иван Ненадовић и протођакон Иван Гашић.

Евхаристијско сабрање увеличали су Српски православни појци.

Пре Литургије Архијереј је освештао чесму са иконом Живоносног Источника у порти великоиванчанске цркве.

-Ако нисмо у заједници Богочовечанског Тела Христовог, у Цркви, у литургијском сабрању, нема нас ни у спасењу. Реч Божја је реч која оживљава, реч која васкрсава и освећује, реч која просвећује. Хришћанин је вечни ученик који се у овом животу спрема за полагање испита за вечни живот; испит нашег живота, наших дела и недела. Пред Богом су живи само они који слушају Реч Божју и извршавају је, а духовно мртви пред Богом су они који слушај Реч Божју а не творе је. Зато се морамо трудити за спасење како своје тако и других. Тај труд има вечити значај, јер је труд на спасење људи. Они људи који своју веру не живе и за спасење не маре су као љуштуре које не остварују пуно назначење свог постојања, истакао је владика Јоавн.

После свете Литургије приступило се трпези љубави коју је надлежни парох јереј Михаило Аврамовић припремио у парохијском дому.

Извор: Епархија шумадијска