Река Подгоричана у молитвеном ходу

Река Подгоричана у молитвеном ходу
Река Подгоричана у молитвеном ходу
Река Подгоричана у молитвеном ходу
Река Подгоричана у молитвеном ходу

Након одслуженог молебана Пресветој Богородици, 9. јануара 20202. године у 19 часова, многобројни народ је из храма Христовог Васкрсења кренуо у литији до манастира на Немањином граду и натраг.

На Немањином граду, свештеник Предраг Шћепановић се обратио верницима: „Ево нас на Немањином граду, гдје је рођен родоначелник светородне лозе Немањића. Нашу државу нису правили ни пирати ни освајачи, већ светитељи!“ Он је такође нагласио да је поносан на своје суграђане који достојанствено, тихо и кротко показују своју љубав према Господу.

Након повратка испред храма, протосинђел Климент Бољевић, намесник манастира Прасквице, поздравио је народ радосним божићним поздравом и рекао:

-Овом нашом крсном литијом придружујемо се оним витлејемским пастирима који су прије више од две хиљаде година са анђелима отпјевали радосну пјесму Осана на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља! И дај Боже да се та пјесма разгори у срцима нашим и у срцима цијеле Црне Горе, рекао је протосинђел Климент и напоменуо:

-Када имамо љубави, тада се уздижемо изнад свега што оптерећује људску душу. Да свима нама којима је у Цркви повјерена служба Божја, а и онима који су у овој земаљској власти, да нам свима буде примјер Свети кнез Стефан Штиљановић, поручио је отац Климент додајући речи великог Стевана Митрова Љубише: „Ако си и бољи и јачи, Бог је врх свију!“

Извор: Митрополија црногорско-приморска