Религијски поглед на хуманост у Бихаћу

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије, у четвртак 26. јуна т.г. у поподневним часовима, посјетио је град Бихаћ. Првобитно је Владика посјетио општину Бихаћ и упознао се са начелником општине господином Емџадом Галијашевићем.

У једном заиста топлом и срдачном дочеку водио се дијалог о тренутном положају православних Хришћана на територији општине Бихаћ и евентуалним радњама на унапређењу квалитета живота и на охрабрењу свих оних који би дошли да свој живот започну и граде у Босанској Крајини. Владика бихаћко-петровачки је изразио задовољство што је овом приликом упознао г. Галијашевића и спремност да у сваком моменту сарађује са општином Бихаћ на унапређењу живота људи у Босанској Крајини.

Затим је Преосвећени Владика Атанасије био гост на Јавној Трибини на тему "Религијски поглед на хуманост" која је одржана у сали Музеја Првог засједања АВНОЈ-а у Бихаћу с почетком у 19,00 часова. Јавну Трибину је организовао Одбор за међурелигијску сарадњу општине Бихаћ, као подтијело Међурелигијског вијећа БиХ. Учесници на Јавној Трибини, у улози предавача, били су овим редослиједом:

- Његово Преосвештенство, Епископ бихаћко-петровачки Г. Атанасије;
- г. Игор Кожемјакин, стручни савјетник МРВ-а БиХ испред Јеврејске заједнице у БиХ;
- фра Томислав Светиновић, жупни викар у Бихаћу;
- др. Изет Терзић, професор на Исламском педагошком Факултету у Бихаћу;

Јавна Трибина је протекла у заиста поучној атмосфери, са акцентом на човјечност и човјекољубље, из перспективе сваке од четири традиционалне конфесије у Босни и Херцеговини. У оквиру дискусије, гдје су питања постављана искључиво Епископу бихаћко-петровачком г. Атанасију, говорило се о уважавању, измирењу и суживоту народа који живи на овим просторима, као и о начину превазилажења проблема који наружавају миран и срећан живот свих нас који дјелимо животни простор у овој земљи.

ПРЕДАВАЊЕ ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА

Извор: Епархија бихаћко-петровачка