Републичко такмичење из Православне вјеронауке

У организацији Републичког педагошког завода Републике Српске и Српске православне Цркве 18. aприла 2015. године у „Првој основној школи“ Брчко ПО Илићка, одржано је завршно Републичко такмичење из Православне вјеронауке. На такмичењу су учествовали ученици 6. разреда основне школе, а тема такмичења била је „Православна вјера“. Ова тема је обухватала реализоване наставне садржаје од другог до шестог разреда (у шестом разреду само први период Хришћанске Цркве). На такмичењу је учествовало укупно 25 ученика са подручја читаве Републике Српске и Дистрикта Брчко.

Побједник Републичког такмичења за школску 2014/15. годину је ученик Основне школе „Алекса Шантић“ у Бањој Луци Марко Вучић, који је освојио 96 бодова, од могућих 100 бодова. Друго мјесто је освојила ученица Основне школе „Јован Дучић“ у Бијељини Андреа Тривунић, а треће мјесто су подијелили: ученица Основне школе „Свети Сава“ у Бијељини Милица Спасојевић и ученик Основне школе „Петар П. Његош“ у Великој Обарској Јован Ковачевић.

По завршетку такмичења у сали ЦО Брчко  је организован заједнички ручак за све ученике, вјероучитеље и остале госте, а потом су подијељене награде. Прво су  подијељени поклони свим ученицима и вјероучитељима, а затим су додијељене награде ученицима који су освојили прва три мјеста. Награде побједницима додијелио је инспектор-просвјетни савјетник за вјеронауку мр Славољуб Лукић, Директор Мисијског фонда Епархије зворничко-тузланске отац Синиша Шаренац и отац ђакон Драган Поповић.

Вјероучитељи и ученици су били веома задовољни такмичарским задацима, организацијом такмичења и наградама, а награде за овогодишње Републичко такмичење обезбиједио је Предсједник Катихетског одбора Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом.