Резултати истраживања радио станица под покровитељством Српске Православне Цркве на територији Републике Србији

Искон радио, у сарадњи са IPSOS Strategic Marketing већ дуже време и периодично објављује резултате слушаности црквених радио станица.

Анализа показује да расте слушаност већине црквених радио станица. Нарочито подвлачимо успешне резултате радија „Слово љубве“ и радија „Златоусти“ (када се упореде са претходним истраживањем). За радио „Славословље“ (Суботица) и за радио „Тавор“ (Бачка Паланка) нису забележени подаци у градовима за које имају фреквенцију. Искон радио је, по овом истраживању најслушанија црквена радио станица у Србији, пета по слушаности у Врању, укључујући и радио станице са националном фреквенцијом. Претходни  пресек за Врање је урађен 27.11. 2011., према тим подацима „Искон“ радио је слушало 3553 особе и „Искон“ је био на осмом месту од свих радио станица које се слушају у Врању, укључујући и радио станице са националном фреквенцијом.

*У истраживањима се рачунају слушаоци старости од 12 година и више. Проценат слушалаца одређене радио станице у односу на овако дефинисан број становника је референтан и кључан за истраживање.

Извор: IPSOS Strategic Marketing, а анализу урадио: „Искон“ радио Православне епархије врањске у сарадњи са IPSOS Strategic Marketing.

Извор: Епархија врањска