РТС: ВЕРСКИ МОЗАИК СРБИЈЕ

РТС: ВЕРСКИ МОЗАИК СРБИЈЕ
РТС: ВЕРСКИ МОЗАИК СРБИЈЕ
РТС: ВЕРСКИ МОЗАИК СРБИЈЕ
РТС: ВЕРСКИ МОЗАИК СРБИЈЕ

РТС 2 – субота, 4. фебруар 09:45; понедељак, 6. фебруар 19:01

У новој епизоди верско-образовног серијала „Верски мозаик Србије“, који за Радио-телевизију Србије припрема Православна епархија бачка, заједно са традиционалним Црквама и верским заједницама у Србији, погледајте како је Богословски факултет Универзитета у Београду, молитвеним и културно-уметничким програмом свечано прославио Светог Саву. У новом програмском сегменту, под називом „Гледање и веровање“, мр Владан Таталовић, асистент Богословског факултета, упознаје нас са почецима екранизације новозаветног текста. Овога пута биће речи о немом филму „Од јасала до крста“ (From the Manger to the Cross), који је 1912. године режирао Сидни Олкот, а који је у то време, сматран најбољим остварењем овог жанра.

У делу емисије који уређује Надбискупија београдска, пречасни др Андрија Копиловић говори о фотографији, видеу, анимацији, блогу и web-у, у служби евангелизације.

О исправном тумачењу појма шеријат и његовој улози у савременом исламском свету, у делу емисије који уређује  Исламска заједница Србије, говори проф. др Абдулах Еф. Нуман.

У наредној емисији „Верски мозаик Србије“, премијерно ће бити приказан филм „Деца бесмртности“, редитеља Милоша Поповића, произведен поводом седамдесете годишњице Новосадске-шајкашке рације.