Рукоположење у Браунауу

Рукоположење у Браунауу
Рукоположење у Браунауу
Рукоположење у Браунауу
Рукоположење у Браунауу

У недељу, 18. децембра 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј рукоположop je новог пароха Црквене општине Светог aпостола и eвангелисте Марка у Браунауу.

Владика Андреј je началствовао светом архијерејском Литургијом уз саслужење јеромонаха Доситеја из манастира Хиландара, архијерејског намесника протојереја Ненада Михаиловића, протојереја Слободана Милуновића, јереја Јована Говедарице, јереја Верољуб Брнзеја из Темишвара и ђакона Филипа Милуновића из Беча. Свету Литургију је складним појањем улепшао хор парохије.

Током свете Литургије, Епископ је рукоположио ђакона Далибора Брнзеја у чин свештеника. Пред чин рукоположења, Владика се обратио присутним верницима и појаснио детаљно сам чин и узвишеност свештенослужења. Отац Далибор ће бити други парох браунаушки после јереја Николе Пантића који је преузео нову парохију у Феклабрук-Гмундену.

После свете Литургије, Епископ је поздравио високе представнике грађанских власти из Браунауа и оближњег Симбаха као и представнике Римокатоличке и Евангеличке Цркве који су по први пут присуствовали свечаном рукоположењу православног свештеника. Епископ је благословио и сав присутни верни народ, изразивши своју радост што су се верници окупили у тако великом броју. На крају је и новорукоположени парох Далибор поздравио Епископа и свештенство, уважене госте као и сав присутни верни народ и по први пут поделио својој пастви благослов. Потом је у црквеном дому за све присутне приређен свечан славски ручак.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска