Рукоположење у Карловчићу

Рукоположење у Карловчићу
Рукоположење у Карловчићу
Рукоположење у Карловчићу
Рукоположење у Карловчићу

У недељу, 30. септембра 2018. године, село Карловчић било је домаћин јвелике свечаности. У древном храму Светог оца Николаја свету архијерејску Литургију служио је Епископ сремски г. Василије који је рукположио ђакона Бранислава Керечког, вероучитеља из Батајнице, у чин јереја.

Саслуживали су архимандрит Доситеј (Миљков), настојатељ манастира Гргетег, протојереји-ставрофори Крсто Максић и Милорад Симић, јереј Драган Петровић, протођакон Слободан Вујасиновић и ђакон Станимир Мирковић. За певничко благољепије побринуо се професор Карловачке богословије Јован Стојановић са својим ђацима. 

У храму су се сабрали многоборјни верници, међу њима и председник Општне Пећинци са сарадницима, родбина, пријатељи и наставници и учитељи - колеге новорукоположеног јереја. Преосвећени Епископ је захвалио присутнима на дивном сабрању објаснивши значај свете тајне рукоположења не само за појединца него и за цело место у коме се обавља та света тајна. По благослову Епископа и својој личној жељи новорукоположени јереј Бранислав ће богослужити у манастиру Мала Ремета на Фрушкој Гори.

Извор: Епархија сремска