Рукоположење у Милошевој цркви

Рукоположење у Милошевој цркви
Рукоположење у Милошевој цркви
Рукоположење у Милошевој цркви
Рукоположење у Милошевој цркви

У суботу 16. марта, када се сећамо светих мученика Евтропија, Клеоника и Василика, Његово Преосвештенство Епископ Јован служио је свету Литургију у Старој, Милошевој цркви, где је рукоположио у чин ђакона Владу Бранисављевића из Рачеа, а Ненада Милојевића из Драгобраће у чин свештеника.

Литургији је присуствовало око тридесетак верника који су узглашавањем речи аксиос, односно достојан прихватили нове молитеље пред олтаром Свевишњега.

Епископ Јован се најпре обратио свештенику Ненаду објаснивши му величину свештеничке службе и указујући му на то да сада почиње да живи другачијим животом у коме треба да напредује читајући Свето Писмо и дела Светих отаца. За своју пастирску службу Владика Јован му је доделио другу рековачку парохију.

Пред рукоположење Владе Бранисављевића Епископ се и њему обратио рекавши да се моли непрестано, јер то што је он ђакон, не значи да ће се и спасити. Након ове две заиста богонадахнуте беседе, које су деловале очински, новорукоположени ђакон Влада је произнео јектенију, док је свештеник Ненад прочитао заамвону молитву.

Извор: Епархија шумадијска