Рукоположење у Сокобањи

Владика Иларион: Бог се јавља кроз човека, у човеку и за човека.

У недељу, 11. октобра 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион је служио свету Литургију у храму Преображења Господњег у Сокобањи и том приликом рукоположио ђакона Николу Нешића у чин свештеника, док је јерејима Ивици Станковићу и Немањи Тобићу доделио звања протонамесника.

Епископу су саслуживали сокобањски свештенослужитељи, а појао је хор зајечарског Саборног храма. Међу бројним верницима, литургијском сабрању су присуствовали др Марко Николић, помоћник директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама; др Миодраг Николић, председник општине Сокобања; и г. Владимир Миловановић, заменик председника општине.

-Свако рукоположење у свештенички чин један је мали празник Педесетнице, изливање божанске благодати на Цркву а самим тим и на све оне који се у Њој молитвено сабирају.Хришћанска вера је донела потпуно нову ствар а то је да се Бог смирава пред човеком, да силази са висине, долази из вечности у време и даје се човеку ради човека самог, ради његовог спасења и његовог уздизања из времена у вечност, из пролазности у непролазност, беседио је владика Иларион.

По завршетку Литургије, Епископ тимочки г. Иларион је уручио орден Светог краља Милутина г. Милану Стевановићу, предузетнику из Сокобање, а архипастирске захвалнице примили су сокобањски предузетници: г. Млађан Миленковић, г. Александар Ранђеловић, гђа Бранка Миленковић, г. Душан Јаковљевић, г. Зоран Милосављевић, г. Војкан Миленовић, г. Братислав Ранђеловић, г. Бојан Алексић, г. Никола Ђорђевић, др Слађана Миленковић и Општина Сокобања.

Извор: Епархија тимочка

Рукоположење у Сокобањи
Рукоположење у Сокобањи
Рукоположење у Сокобањи
Рукоположење у Сокобањи