Румунски Патријарх освештао нову народну кухињу

 Његово Блаженство Патријарх румунски Данило је освештао нову народну кухињу у намесништву Округа 2 Букурешта уз саслужење неколико свештеника. Његово Преосвештенство викарни Епископ Архиепископије букурештанске Тимотеј Праховенул, г. Некулај Онтану, начелник Округа 2 Букурешта,  епархијски свештеници, саветници, као и особље Социјалног центра Свете Ане у оквиру којег ће функционисати ново друштвено-филантропско имање, такође су били присутни.

У говору који је одржао Блажњејши Патријарх Данило, између осталог, је рекао да ће још пет таквих народних кухиња бити отворено у Букурешту и додао: „Ми ћемо да организујемо и одржавамо шест народних кухиња у Букурешту, по једну кухињу у сваком намесништву у одређеном округу. Оне омогућавају добру сарадњу између намесништва и општинске управе у сваком округу, с једне стране, и посебну негу за сиромашне беспомоћне људе у свакој парохији у округу Букурешта, с друге. Такође, ми планирамо да проширимо букурештански модел и на унутрашњост, јер има много људи којима је потребна наша помоћ...“

На крају чина Патријарх румунски Данило је даривао Социјалном центру Свете Ане икону Тајне вечере. Његово Блаженство је добио икону Свете Ане у име огранка удружења Дјаконија  из Округа 2.

Извор: Румунска Патријаршија