Румунски Патријарх се моли за децу и младе широм света

На Међународни дан детета, 1. јуна 2017. године, Његово Блаженство г. Данило, Патријарх Румуније, упутио је молитве за децу и младе свуда у свету, а нарочито за децу и младе  у Румунији. Доносимо његову личну молитву овим поводом: -Господе Исусе Христе, Сине Оца небеског, који су благословио децу и рекао: Нека деца прилазе к Мени и не ометајте их, Ти који си погледао с љубављу младића који те је питао: Учитељу благи, шта да чиним да задобијем живот вечни?, Ти који си подигао из мртвих сина наинске удовице, Јаирову кћи и Твога пријатеља Лазара, благослови Твојом милошћу и љубављу сву децу и младе људе у свету! Заштити сву децу крштену у име Твоје, која чине знак Твога крста. Води младе и просветли Твојом светлошћу живот младих људи у нашој Цркви. Увећавај љубав деце према њиховим родитељима и љубав родитеља према  својој деци. Појачај марљивост деце и младих људи у стицању образовања и њихово поштовање и захвалност према својим васпитачима, наставницима и професорима.

Господе Исусе Христе, Лекару душа и тела наших, излечи мноштво болесне деце и младих који пате у својим породицама, у болницама, у дечјим домовима; угаси њихову патњу и подари стрпљење и љубав онима који брину о њима: родитељима, лекарима, медицинским сестрама и здравственим радницима.

Господе Исусе Христе, Свеблаги Пастиру, утеши својим Светим Духом, и ходатајством Твоје Матере и свих светих, мноштво сирочади и деце напуштене од стране њихових родитеља, растужених и усамљених, сиромашну и немоћну децу. Подари очинску љубав сваком одраслом да је пројављује према деци без родитеља или дома.

Господе Исусе Христе, Спаситељу света, дај наду и духовну снагу збуњеним младим људима и без циља у животу, обесхрабренима и без икакве наде у будућност. Оспособи родитеље, служитеље Цркве, грађанске власти и све људе добре воље да се брину о блиској садашњости и будућности деце и омладине у нашој земљи, како би могли да осете да живе под Твојим благословом, у земљи Тобом благословеном, у народу са твојим именом од саме христијанизације.

Благослови, Господе, све васпитаче, наставнике и професоре који се старају о деци и младима, који их чувају и воде, који их помажу и упућују како да постану верујући и мудри, вредни и великодушни, добри и поштени, милостиви и бодри на славу Пресвете Тројице и достојанство нашег народа. Амин.

Извор: Басилика.ро (превод Информативна служба СПЦ)