Русија покренула Мисију за заштиту хришћана на Блиском истоку

Мисија на заштити хришћана на Блиском истоку биће успостављена у Либану, Сирији и Палестини, рекао је Алексеј Черкезов, председник организационог одбора Трећег форума Руске хришћанске омладине одржаног у Сочију, говорећи о одлукама форума.

Новоуспостављена међународна организација носиће назив Хришћански свет. Њен циљ је да активира рад институција у руском грађанском друштву и у другим земљама, и да сарађује у поштовању норми међународног закона, социјалног рада и верског дијалога.

Делегати из Сирије и Либана, а који су присуствовали форуму, жарко су подржали иницијативу о оснивању мисије која ће штитити хришћане на Блиском истоку.

„Нама је веома драго што смо сазнали за ову одлуку“, рекла је делегаткиња из Сирије Карин Хасан и додала: „Има пуно хришћана у нашој земљи, и ми ћемо свакако подржати Мисију. Сирија је увек имала добре односе са Русијом и надамо се да ћемо их ојачати и још више развити.“

Раније, представник либанског омладинског покрета Ал-Марада Шади Дахла је рекао, говорећи на истом форуму, да Либан очекује да се Русија врати Блиском истоку, што је неопходно да би се стабилизовало стање у том делу света и успоставила равнотежа снага.

Трећи форум Хришћанске омладине Русије је одржан под покровитељством Руске Православне Цркве, Светског савета руског народа, Империјалног православног палестинског друштва и других јавних и добротворних организација. Форуму су присуствовали углавном млади људи, који су дочекали 300 делегата из Москве, Ростовског региона, Краснодарског региона, Ставропоља, Северне Осетије, Јерменије, Грузије, Либана, Сирије, Грчке и Кипра.

Извор: ОСР