Руска делегација посетила Митрополита Ливанских гора

Дана 10. марта 2017. године један од најстаријих архијереја Антиохијске Патријаршије Митрополит Ливанских гора г. Георгије (Кодр) примио је у својој резиденцији у граду Брумана у Либану игумана Арсенија (Соиколова), представника Патријарха московског и све Русије код Патријарха Антиохије и свег Истока.

Отац Арсеније је заблагодарио митрополиту Георгију на пажњи коју посвећује бејрутском Подворју Московске Патријаршије, као и на багослову да се беплатно додели парцела за устројење руског гробља близу манастира Нурије, а који се налази на канонској територији Митрополије Ливанских гора.

Представник Руске Цркве је упознао Високопреосвећеног г. Георгија са текућим радом Подворја, животом бејрутске парохије Московске Патријаршије, као и са спремношћу неких духовних школа Руске Цркве да приме на школовање студенте из Антиохијске Цркве. Размотрени су услови које будући студенти из Митрополије Ливанских гора треба да успуњавају ради школовања у Русији.

Високопреосвећеном Митрополиту Георгију је подарена књига митрополита Илариона „Тајна вере“ недавно објављена на арапском језику. Разговору је присуствовао почасни председник Либанско-руског дома академик Сухеил Фарах.

Извор: Московска Патријаршија (превод Информативна служба СПЦ)