Руски манастир прикупљаће хуманитарну помоћ за Сиријце за Васкрс

Манастир Свете Тројице у Рјазану у Русији покренуо је акцију за прикупљање хуманитарне помоћи за пострадалу браћу и сестре у Сирији. Помоћ ће се послати на време за Васкрс, како пише на сајту манастира.

Сакупљена роба биће послата у манастир Свете Текле у Малули, где се богослужења и даље савршавају на древном арамејском језику којим је говорио наш Господ Исус Христ током његовог овоземаљског живота. Добротворна пасхална акција покренута је по  благослову Његовог Високопреосвештенства митрополита рјазанског и михаловског Марка.

Свештенство и парохијани рјазанских цркава прикупљају бонбоне, храну за бебе, хигијенске производе, одећу, ћебад, писаћи  прибор.и играчаке за децу за пострадалне вернике у Сирији. Прикупљање помоћи  трајаће  до 1. априла 2018. године.

Манастир Свете Текле је на Унесковој листи светског културног наслеђа. ИДИС је поробила мали град Малулу 5. септембра 2013. године нападајући хришћански народ и зграде, уништивши сва света места у граду. 3000 људи побегло је из града, оставивши само муслимане и четрдесет монахиња манастира, од којих је дванаест киднаповала ИДИС почетком децембра исте године. Монахиње су ослобођене у марту 2014. године.

У априлу ове године посланици руске државне Думе предложили су да се замену звона манастира.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Информативна служба СПЦ)