Руско фолклорно и музичко вече

Руско фолклорно и музичко вече
Руско фолклорно и музичко вече
Руско фолклорно и музичко вече
Руско фолклорно и музичко вече

На Васкршњи понедељак, 9. априла 2018. године, у Црквено-народном дому у Никшићу одржан је, у организацији Словенског културног центра, Васкршњи концерт КУД Родник.

Госте из ансамбла Родник и присутну публику поздравио је у име Црквене општине Никшић ђакон др Никола Маројевић који је казао да су дани Христовог васкрсења прилика да се просветимо слављем и истинском радошћу. Васкрсење Христово за хришћане је празник над празницима и славље над слављима.

-Славити Пасху - то значи свим срцем и душом познати силу и величину Христовог васкрсења. Славити Пасху - то значи постати нови човјек. Славити Пасху - то значи свим својим унутарњим бићем благодарити Богу за Његов неизречени дар - дар васкрсења и љубави, прослављајући заједно подвиг побједе Божанствене љубави“, рекао је ђакон Никола.

У првом делу фолклорне и музичке вечери чланови ансамбла Родник из Москве представили су фолклорно наслеђе Русије, а у наставку су наступили са песмама и играма из Украјине. Публика је срдачним аплаузима испратила извођење популарних руских песама, попут „Калинке“, али и старе српске народне пјесме „Ој ружице румена“. Вече су упечатљивим учинили гласови солисткиња Љубе Петренко, Јелене Замјатине, Светлане Зинчук и Глафире, која је победница неколико фестивала, између осталих „Словенске културе“ у Напуљу и „Дијалог културе“ у Тренту.

Ансамлб Родник чине чланови из Русије, Украјине, Италије, а заједнички циљ им је промовисање културе и традиције Русије и Украјине.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка