С пролећа почиње градња храма Светог Нектарија Егинског

Велика је радост православног српског народа да храм посвети молитвенику, мисионару и подвижнику коме се диви цела хришћанска васељена - Светом Нектарију Пентапољском и Егинском. О његовим молитвама, које исцељују најтежим болестима уневољене, несагледиве су странице написане. Епархија ваљевска нарочито је благословена јер управо њен верни народ, сабран око епископа Милутина, ускоро ће Светом Нектарију узнети молитве у храму који ће његовим именом бити назван.

Милошћу Божјом, градња храма Светог Нектарија у највећем градском насељу Ослободиоци Ваљева почеће априла ове године, а прибављање материјала већ од данас, рекао нам је са великом радошћу Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин, који је 24. јануара 2014. године у Владичанском дому обавио и финалне договоре са представницима градских служби задужених за одржавање локалне инфраструктуре.

Иницијатива за градњу храма Светог Нектарија Егинског наишла је на подршку великог броја верника. Многи су постали и приложници. Многи, из дана у дан, то постају. Позив да се саучествује у овом богоугодном делу и даље важи. Јер, познато је да би на освећење храма требало да дође старац Нектарије Виталис, духовни син Светог Нектарија, а са њиме и честице моштију светитеља. Будући да је старац Нектарије у поодмаклим годинама и крхког здравља, ваља нам се потрудити да тај радостан дан дође што пре.

Извор: Епархија ваљевска