Сабор омладине у Индијанаполису

Са благословом Епископског Савјета Српске Православне Цркве у Сјеверној и Јужној Америци, Омладински Одбор има част да објави да ће се 11. годишњи Сабор омладине одржати у Индијанаполису, Индијана, од среде 22. до недјеље 26. јуна 2016. године.

Тема овогодишњег Сабора је Православље – Трка до Истине. Сабор је отворен за све средњошколце. Студенти који су уписали 9. разред, као и они који су тек завршили 12., су добродошли. Настављајући наше настојање да пружимо разна искуства нашој омладини, мјесто гдје ће се Сабор одржати је Мариан Универзитет у Индијанаполису. Овај колеџ је одлична локација која има све потребне ресурсе да одржимо успешан Сабор, како у духовном тако и друштвеном погледу.

Овај Сабор Омладине је одлична прилика за парохије у Сјеверној и Јужној Америци да подрже тинејџере у њиховом стремљењу ка духовном узрастању и дружењу са сличном омладином. Програм укључује презентације и дискусију везано за важне теме које се тичу наше омладине свакодневно. Рекреативне и друштвене манифестације ће омогућити нашој омладини да имају интеракцију са својим вршњацима широм наших континената.

Надамо се да ће свака парохија да поднесе трошкове слања свога представника. Нема ограничења у погледу колико свака парохија може да пошаље учесника. Сваки тинејџер мора да плати $175 US за регистрацију, и путне троњкове до Индијанаполиса. Централни Савјет ће да покрије све остале трошкове боравка омладине.

Ове године све регистрације ће бити примљене преко интерента. Молимо вас да попуните по један формулар за свакога учесника који долази на Сабор. Страница за регистрацију:  http://goo.gl/forms/kOj165GtgK

Све регистрације морају да се предају најкасније до 15. јуна 2016. Веома је важно да се до овога датума пошаљу регистрације јер само тако организатори могу да имају увид у обим припрема. Уколико имате питања обратите се Крису Радановићу. Његов број телефона је (717) 303-3611 а адреса електронске поште је chrisrad@mindspring.com.

Радује нас чињеница да имамо прилику организовати овај догађај. Надамо се да ћете подржати будућност Цркве слањем омладине из ваше парохије на Сабор.

Одбор за Омладину

Извр: Епархија кандска