Сабор Руске Заграничне Цркве окончао рад освећењем цркве

У среду, 14. јуна 2017. године, Архијерејски Сабор Руске Заграничне Цркве окончао је своје заседање молебном на гробу Светог мученика Александра Минхенског, а затим се упутио у Саборну цркву Новомученика и Исповедника руских у Минхену, где је одслужено бденије. У четвртак, 15. јуна 2017. године, освећена је Катедрална црква Немачке епархије - Саборни храм Новомученика и Исповедника руских у Минхену.

Освећењем је началствовао Његово Блаженство Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфрије, заједно са Његовим Високопреосвештенством Митрополитом источноамеричким и њујоркшким, првојерархом Руске Заграничне Цркве, г. Иларионом и надлежним  епархијским архијерејем Немачке епархије, Његовим Високопреосвештенством Архиепископом берлинским и немачким г. Марком. Саслуживао им је велики број архијереја, првенствено јерарси Заграничне Цркве, као и гостујући архијереји из других помесних Цркава.

Саслуживао је и старешина Руске духовне мисије у Јерусалиму архимандрит Роман (Красовски), око 60 клирика Немачке епархије, гости из других епархија Руске Православне Цркве и представници других помесних Православних Цркава.

Богослужењу су присуствовали многобројни верници не само из Минхена, него и из других парохија. После богослужења митрополит Онуфрије честитао је свештенству и парохијанима освећење катедрале. Прочитане су и уручене грамате и захвалнице Архијерејског Сабора предстојатељу Немачке епархије, свештенству и пастви при  катедрали; игуманији и сестринству манастира у близини Минхена.

Извор: Православие.ру (с руског Информативна служба СПЦ)