Сабрања свештенства у манастиру Режевићи

У манастиру Режевићи 10. априла 2013. године одржано је братско сабрање свештенства барског и будванског протопрезвитеријата. Сабрање је почело светом Литургијом пређеосвећених дарова коју је служио Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски Амфилохије. У литургијској проповиједи Владика је рекао да тјелесна храна људима даје пролазни живот у овом свијету, а Светиња, духовна храна, Тијело и Крв Христова оживотворава и даје предукус живота вјечнога.

“Она нам даје могућност да се сјединимо са самим Христом, који је вјечни Бог и истинити Бог, који је и рекао управо стога, ради нас и нашега спасења: Ко једе моје тијело и пије моју крв, у мени обитава и ја у њему”, казао је Митрополит црногорско-приморски. “То је најдубља истина људскога живота, најдубља истина свеукупне људске творевине”, рекао је Митрополит Амфилохије.

У току богослужења свештенство је исповиједио архимандрит Павле, игуман манастира Градиште. У наставку сабрања вођен је разговор о мисији Цркве у савременом свијету и разматрана су питања и донесене важне одлуке у вези унапређења парохијског живота у Митрополији црногорско-приморској.

Извор: Митрополија црногорско-приморска