Сабрања у Епархији крушевачкој

Сабрања у Епархији крушевачкој
Сабрања у Епархији крушевачкој
Сабрања у Епархији крушевачкој
Сабрања у Епархији крушевачкој

Мејдево - У недељу, 30. августа 2015. године, у цркви Свете Петке у Мајдеву, парох мајдевски протојереј Верољуб Благојевић служио је  Свету Литургију уз присуство и молитвено учешће великог броја деце, ученика и учитеља  Основне школе "Свети кнез Лазар" у Великим Купцима. После Свете Литургије одлужен је молебан за почетак нове школске године и на благослов је присутним ђацима подељен распоред часова. Потом су се деца окупила у порти цркве где су уз игру послужени доручком.

Брус - У недељу, 30. августа 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ куршевачки Господин Давид, служио је Свету Литургију у цркви свете преподобне мати Параскеве у селу Мала Врбница код Бруса. Светој Литургији је претходила Јутарња служба. Епископу су саслуживали јереј Иван Жарковић, протођакон Андрија Јелић и ђакон бруско-александровачки Предраг Пајић. По заамвоној молитви Владика је учинио молебан призива Светог Духа на почетку нове школске године.Отац Иван се заједно са својим парохијанима потрудио око Трпезе љубави, на којој је г. Драгиша Милић са фрулом веселио присутни народ.

Александровац - У суботу, 29. августа 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид, служио је Свету Литургију у цркви светог цара Константина и царице Јелене у Доброљупцима код Александровца. Светој Литургији је предходила јутарња служба. Епископу су саслуживали Архијерејски намесник жупски протојереј Вукман Петровић, протојереј Слободан Ракановић, јереј Милутин Поповић, протођакон Андрија Јелић и ђакон Предраг Пајић. Светој Литургији је присуствовао велики број верника. По одслуженој Светој Литургији и пререзаном колачу у част светог Романа, уследила је Трпеза љубави, коју је са великом љубављу спремио колачар Небојша Палуровић.

Љубостиња - На дан Успења Пресвете Владичице наше Богородице, у петак 28. августа 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Љубостиња, чији је храм посвећен овом Богородичином празнику- Велика Госпојина. Епископа Давида дочекале су монахиње ове свете обитељи заједно са игуманијом мати Христином, свештенством Намесништва трстеничког и благочестивим народом. По одслуженој Светој Литургији и пререзаном славском колачу, уследила је Трпеза љубави, коју су са великом љубављу зготовиле сестре ове свете обитељи. У повратку за Крушевац, Владика је посетио Саборни храм Свете Тројице у Трстенику.

Извор: Епархија крушевачка