Сабрања у Епархији нишкој

Сабрања у Епархији нишкој
Сабрања у Епархији нишкој
Сабрања у Епархији нишкој
Сабрања у Епархији нишкој

На празник Васкрсења Христовог у Саборном храму у Нишу свештенство у присуству Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Јована служило је вечерње богослужење. По устаљеној пракси на светој служби прочитано је свето Јеванђеље на разним језицима света, како живим тако и класичним. По вечерњој служби Владика је у Епархијском дому уприличио пријем за све свештенике који су дошли да поделе радост данашњег празника.

На Васкрсни понедељак у храму Светих цара Константина и царице Јелене у Нишу Евхаристијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Јован уз саслужење братства овог светог храма. На светој Службио појао је хор вероучитеља под вођством јереја Бојана Крстића. По светој Литургији, Епископ је пригодном беседом поздравио све верне сабране а потом разделио антидор и васкршња јаја. Љубављу братства храма припремљена је трпеза љубави.

На трећи дан Васкрса, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Јован служио је свету Литургију у храму Свете Параскеве у Нишу. Том приликом  Епископу је саслуживало свештенство града Ниша. Верни народ се окупио у великом броју да са својим Архијерејем евхаристијски прослави празник Светлог Васкрсења Христовог. Владика Јован своју паству није лишио гозбе речи, те је, тумачећи јеванђелски одељак о чудесном путовању за Емаус, све верне укрепио и духовно освежио својом очинском речју. Након Евхаристијског славља, свечано је, уз благослов владике Јована, подигнут крст на централну куполу храма. Љубављу управе храма приређена је и трпеза љубави.

Извор: Епархија нишка