Сабрања у Епархији осечкопољској и барањској

Сабрања у Епархији осечкопољској и барањској
Сабрања у Епархији осечкопољској и барањској
Сабрања у Епархији осечкопољској и барањској
Сабрања у Епархији осечкопољској и барањској

Владика Херувим богослужио на Липовачи. Прокопијевдан у Рајеву селу. Архијерејска Литургија у Оролику. Заветни дан у Борову Насељу. Помоћ мештанима Трпиње. Канонска посета Гуњи.

Дана 21. јула 2019. године, на празник Светог великомученика Прокопија, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио је свету архијерејску Литургију на Липовачи у Борову Насељу. Саслуживали су протојереј Љубенко Јовић, парох бршадински, и ђакон Срђан Лукић.

Свету Литургију на дан славе храма Светог Прокопија у Рајевом селу служио је протојереј-ставрофор Саша Кузмановић, парох вуковарски. На светој Литургији се сабрао верни народ из Дреноваца, Врбање, Гуње, Брчког, Вуковара и Рајева села. За певницом су певали г. Славољуб Карагић и г. Љубомир Абаџић из Вуковара.

У суботу, 20. јула 2019. године, када Црква слави Свету мученицу Недељу и Преподобног Тому Малеина, светом Литургијом у Оролику началствовао је Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим.

Саслуживали су протојереји-ставрофори Саша Кузмановић, парох вуковарски, и Драгомир Живанић, парох негославачки, протојереји Бранислав Полимац, парох сремскочаковачки, и Ђорђе Ковачевић, парох дарђански, протонамесник Немања Клајић, парох даљски, јереј Марко Шукунда, парох трпињски, и ђакон Срђан Лукић из Борова Насеља.

Том приликом, владика Херувим је увео у свештеника Бранислава Полимца у дужност пароха сремскочаковачког који ће уједно опслуживати и парохију ороличку.

Парохија боровонасељска, 19. јула 2019. године, десету годину за редом молитвено је прославила заветни дан - Преподобног Сисоја Великог. Тим поводом, у парохијском храму посвећеном Светом краљу Стефану Дечанском свету Литургију су служили пензионисани пароси протојереј-ставрофор Јован Клајић из Даља, протојереј-ставрофор Михајло Маријанац из Дарде и протојереј Миленко Гребић из Борова; парох бршадински протојереј Љубенко Јовић и ђакон Срђан Лукић из Борова Насеља.

Скромна помоћ уручена је неколицини трпињских породица погођених недавном елементарном непогодом. Помоћ је омогућена сарадњом Епархије осечкопољске и барањске, Општине Трпиња и г. Јове Вуковића. 

Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим у пратњи службеника Епархијског управног одбора г. Мирослава Палића, начелника Општине и одборника Црквене општине посетио вернике у Трпињи у жељи да као архипастир подели тежину тог страдања са својим народом. 

У понедељак, 15. јула 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим је потакнут архипастирском бригом за поверен му Виноград Господњи, обишао је област Црквене оштине Гуња и упознао са тренутним стањем у којем се парохија налази, као и са процесом обнове богомоље у Гуњи. 

Извор: Епархија осечкопољска и барањска