Сабрања у Крки и Лазарици

Сабрања у Крки и Лазарици
Сабрања у Крки и Лазарици
Сабрања у Крки и Лазарици
Сабрања у Крки и Лазарици

У недељу 17. по Духовима Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије служио је у манастиру Крка свету архијерејску Литургију на којој је рукоположен у чин ђакона Миленко Лошић, клирик Епархије далматинске. Литургији су, осим свештенства и свештеномонаштва Епархије далматинске присуствовали бројни верници, као и ученици богословије Света Три Јерарха.

На Оданије Воздвижења Часног Крста и спомен Светог апостола Кодрата, 4. октобра 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије крстио је у манастиру Лазарици на Далматинском Косову Лазара Ђекановића. Мали Лазар је пето дијете свештеника Милорада Ђекановића, пароха книнског, који са супругом Бранком, поред сина Лазара има и четири кћерке.

Уз Епископа Фотија у тајни крштења су учествовали свештеници и свештеномонаси Епархије далматинске. Овом радосном и свечаном чину присуствовао је велики број родбине и пријатеља породице Ђекановић, међу којима и велики број дјеце, што је велика радост за све оне који живе на овим просторима гдје су оваква дешавања врло ријетка.

Након обављене тајне трштења дружење је настављено за трпезом љубави у конаку манастира Лазарица. Епископ Фотије је поздравио све присутне честитајући оцу Миолораду и његовој породици на овом, како за њих тако и све нас, великом и радосном догађају. Епископ Фотије је истакао да је рађање дјеце благослов Божји и подвиг свих оних који одаберу живот у браку.

Извор: Епархија далматинска