Сабрања у Крушевачкој епархији

Сабрања у Крушевачкој епархији
Сабрања у Крушевачкој епархији
Сабрања у Крушевачкој епархији
Сабрања у Крушевачкој епархији

Крушевац - У недељу, 13. јануара 2013. године, уочи Обрезања Господа нашег Исуса Христа и светог Василија Великог, у Саборној цркви светог Ђорђа у Крушевцу Епископ крушевачки Давид служио је свеноћно бденије уз саслуживање свештенослужитеља Епархије крушевачке. Истог дана, Епископ крушевачки је служио свету Литургију у Саборној цркви у току које је у презвитерски чин рукопроизвео ђакона Марка Максовића.

Крушевац - На Стевандан епископ Давид је служио свету Литургију у Лазарици, а дан раније, на Сабор Пресвете Богородице служио је Литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице на Расини.

Крушевац - У понедељак, 7. јануара увече, у Саборној цркви Светог Ђорђа у Крушевцу служено је Вечерње. Након вечерњег богослужења сабрано свештенство, монаштво и верни народ Епархије крушевачке честитали су Божић свом архипастиру и оцу, Епископу крушевачком Давиду. На Божић је епископ Давид посетио породилиште у Здравственом центру у Крушевцу, где је благословио запослене и оне који бораве у овој установи, поделивши Божићне поклоне. На Божић, 7. јануара 2013. године, епископ Давид служио је свету Литургију у Саборном храму у Крушевцу. Епископу Давиду саслуживали су свештенослужитељи овог храма. На Светој Литургији певао је хор "Свети кнез Лазар" из Крушевца.

Извор: Епархија крушевачка