Сабрања у Крушевачкој епархији

Сабрања у Крушевачкој епархији
Сабрања у Крушевачкој епархији
Сабрања у Крушевачкој епархији
Сабрања у Крушевачкој епархији


На Велику суботу, 11. априла 2015. године, Његово Преосвештенстви Епископ крушевачки др Давид служио је свету Литургију Василија Великог у Васпитно-поправном дому у Крушевцу. Епископа и свештенство је дочекао управник ове установе г. Иван Мијајловић са сарадницима. Владика је исповедио и причестио присутне штићенике дома, који су у великом броју учествовали у светој Литургији. Након богослужења, управник је приредио пријем за Владику и свештенике.

Дана 10. априла 2015. године на Велики Петак, у цркви Покрова Пресвете Богородице у Крушевцу Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид служио је статије уз саслуживање свештенослужитеља овога храма и у присуству великог броја верника.

На Велики петак, 10. априла 2015. године, у Саборној цркви у Крушевцу у поподневним часовима служена је вечерња служба са изношењем плаштанице у препуној цркви Светог Ђорђа, која је тренутно у фази фрескописања. Епископ крушевачки Давид је молитвено учествовао на вечерњој служби коју је служио протојереј Драгић Илић са протођаконом Јованом Миленковићем. По завршетку службе приступило се целивању плаштанице, а Владика је сваког верника помазао са светим уљем.

На Велики петак, 10. априла 2015. године, у Покровској цркви на Расини братство ове свете цркве служило је вечерњу службу са изношењем плаштанице. Вечерњом службом је началствовао јереј Александар Николић уз саслужење браће свештеника и ђакона. На крају службе беседом се присутном народу обрадио протојереј Јован Вуковић.

На Велики петак, 10. априла 2015. године, у манастиру Светог Луке у Бошњану братство ове свете обирељи служило је вечерњу службу са изношењем плаштанице. Вечерњом службом је началствовао архимандрит Алексеј уз саслужење протосинђела Луке.

На Велики петак у вечерњим часовима у цркви Лазарици служено је вечерње са изношењем плаштанице. Вечерње је служило целокупно товог храма а началствовао је протојереј-ставрофор Драги Вешковац. Мноштво верног народа целивало је након службе плаштаницу а свештеници су их помазивали светим уљем.

Извор: Епархија крушевачка