Сабрање у Момишићима

Сабрање у Момишићима
Сабрање у Момишићима
Сабрање у Момишићима
Сабрање у Момишићима

У цркви Светог великомученика Ђорђа и новојављених Момишићких мученика у подгоричком насељу Момишићи у Недјељу о слијепом, 17. маја, светом Литургијом прослављен је дан канонизације Светих момишићких мученика. Литургију је служио презвитер Никола Пејовић, старјешина овога храма, у присуству великог броја вјерника. Радост овога празника додатно је украсило присуство дјеце која су испунила порту цркве.

Након прочитаног Јеванђеља, отац Никола се бесједом обратио присутнима истакавши значај данашњег празника и јеванђељске приче о исцјељењу слијепог, рекавши да је и ова светиња и мошти Момишићких мученика нова бања Силоамска кроз коју нам Господ дарује духовни вид и исцјељује од духовног сљепила.

На крају свете Литургије, освештан је и пререзан славски колач, који су припремила дјеца полазници вјеронауке при цркви светих Новомученика момишићких, која дан канонизације прослављају као своју крсну славу.

Након Литургије настављено је сабрање уз послужење које су припремила дјеца, заједно са вјероучитељицом Зорком Пејовић, и парохијани који увијек учествују у припремању славских трпеза.

Извор: Митрополија црногорско-приморска