Саопштење о здравственом стању владике Јоаникија

Након спроведених контролних лабораторијскох, дијагностичких и физикалних прегледа љекари су изразили задовољство добрим општим стањем Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникија и констатовали да је лијечење успјешно приведено крају.

Серолошким тестом утврђено је одсуство IgM и присуство IgG антитијела, те се може рећи да је организам створио имунитет на корона вирус. По тренутно важећим епидемиолошким мјерама законски период самоизолације епископа Јоаникија је истекао, а такође и период изолације намијењен за одмор и опоравак који је одређен од стране љекара. Епископ ће по препоруци љекара започети контролисан и постепен повратак пастирским дужностима.

Овим путем  у име епископа Јоаникија, као и у име Епархије будимљанско-никшићке, изражавамо захвалност менаџменту и медицинском колективу Опште болнице Беране на уложеном труду и показаном професионализму приликом потребних дијагносточких прегледа и пружања медицинских услуга за вријеме Епископовог кућног лијечења. Особиту срдачну благодарност исказујемо љекару Епископа, ђакону др Никодиму Раденовићу и медицинским сестрама Бранки Делевић и Дијани Чукић.

Информативна служба Епархије будимљанско-никшићке.