Саопштење за јавност Епархије будимљанско-никшићке

Јучерашња вијест (објављена на Порталу Аналитика под насловом „ЦПЦ служила литургију у цркви Светог Томе у Моштаници“) да је Мираш Дедејић, анатемисани распоп са својом дружином, учинио провалу цркве Светог апостола Томе у Моштаници код Никшића, дубоко је узнемирила мјештане тог насеља и све вјернике који поштују светињу храма Божијег и хришћанског гробља.

Ово узнемирење има разлога зато што је свима познато да поменути Дедејић и његова шовинистичко-секташка и псеудохришћанска дружина нигдjе нијесу донијели мир и добро, него раздор и несрећу. Тим поводом, дужни смо да подсjетимо на безброј пута казану и потврђену истину да је Мираш Дедејић због својих канонских преступа и кривица лишен свештеничког чина од стране Великог Црквеног Суда Васељенске Патријаршије, да су све његове радње којима покушава да се представи као свештено лице – лажне и под најстрашнијим проклетством.

Јасно је да преко оних који су погазили светињу свештеничке службе нико не може примити благослов ни срећу. Уколико има оних који су се свјесно или несвјесно ставили у службу обијачке групе распопа Дедејића, такве очински и са свом пастирском одговорношћу упозоравамо да не изазивају гњев Божији и Божију осуду. Сваки који мисли добро своме потомству, нека се обрати свештенству које је у заједници и крилу Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве Православне, а не онима који Цркву разарају. Цркву је основао Бог, а не човјек и зато је давно речено: „Ко руши дом Божији, њега ће разорити Господ“.

Са највећом бригом и љубављу позивамо све мјештане Моштанице да штите и бране своје светиње од распопа и расколника, а тиме и своју част, чистоту своје вјере и образа. Све хришћане који вјерно стоје у заједници Цркве Божије, који чувају братску слогу и мир, нека Господ богато награди, а њихове домове благослови и сачува до вјека. Амин.

Служба за саопштења Епархије будимљанско-никшићке