Саопштење за јавност Управе Богословије Светог Петра Цетињског

У суботу 23. фебруара 2008. г. група малољетних лица са Цетиња, њих преко двадесет, брутално је физички насрнула на ученике Богословије Св. Петра Цетињског. Све се десило у вечерњим сатима, приликом повратка ђака са вечерње службе у зграду интерната. Напад је извршен уз коришћење хладног оружја (дрвене и металне палице, ланци, ножеви и каменице). Том приликом су тројица наших ђака задобила тјелесне повреде, о којима свједочи извјештај дежурног љекара цетињског Дома здравља, који их је исте вечери прегледао. Један број нападача је одраније познат цетињској полицији по малољетничким преступима.

Пошто је истог дана постојала основана сумња да би ђаци могли бити нападнути, јер је претходног дана дошло до мањих вербалних и физичких чарки између једног броја нападача и неколицине богослова, Управа школе се благовремено обратила цетињској полицији са упозорењем на постојећу опасност и са молбом да полиција, у складу са својим овлашћењима и могућностима, предупреди инцидент. Нечијим пропустом изостала је правовремена интервенција полиције, што је омогућуло нападачима да неометано насрну на наше ђаке.

Користимо ову прилику да апелујемо на Управу полиције, тужилаштво и свеукупну цетињску грађанску јавност да заједно са нама учине све што је у њиховој моћи како се убудуће не би поновили овакви нереди, који прљају лице нашег престоног града.

УПРАВА БОГОСЛОВИЈЕ СВ. ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ