Састанак Друштва ''Отац Јустин Поповић''

У Епископском двору у Врању, 28. фебруара 2010. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија, одржан је састанак Друштва ''Отац Јустин Поповић''. Састанку су присуствовали чланови овог Друштва, на челу са председником господином Миланом Михајловићем.

Тема састанка биле су даље активности у раду Друштва, посебно имајући у виду чињеницу да је Друштво ''Отац Јустин Поповић'' организовано као невладина организација у складу са позитивним прописима из ове области. Централни догађај у активностима Друштва представљају Благовести - 07. април, дан када је рођен и када се упокојио Отац Јустин Поповић. С тим у вези, чланови Друштва су предложили више активности везаних за овај значајан хришћански празник, који је и истовремено значајан датум из житија Оца Јустина Поповића.

На састанку је договорено да Друштво добије сталне просторије у обновљеној родној кући Оца Јустина Поповића. Договорено је да следећи састанак, на коме би био дефинисан програм обележавања Благовести, буде одржан 14. марта 2010. године.

Извор: Епархија врањска