Састанак експертских тимова у Подгорици

У 10 часова 11. марта 2020. године почео је састанак експертских тимова Владе Црне Горе и епархија Српске Православне Цркве у Црној Гори. Састанак се одржао на позив премијера Душка Марковића у Вили Горица у Подгорици.

Владу су током разговора представљали Зоран Пажин, потпредсједник Владе; Небојша Вучинић, професор Правног факултета; Анета Спаић, декан Правног факултета; Драгољуб Булатовић, шеф Кабинета Председника Владе; Никола Мартиновић, адвокат и Срђан Спаић, дипломирани правник.

Одлуком Епископског савета Српске Православне Цркве у Црној Гори експертски тим за стручне преговоре чине: протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске Богословије, протојереј-ставрофор др Велибор Џомић, координатор Правног савета Митрополије црногорско-приморске и чланови Правног савета Митрополије и Епархије будимљанско-никшићке: адвокат Драган Шоћ, адвокат Зоран Лазаревић, др Владимир Лепосавић и адвокат Дамјан Ћулафић.

Раније је, прихватајући позив за састанак експертских тимова, Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије у писму премијеру Марковићу изразио забринутост чињеницом да је дискриминаторни Закон о коме треба да се говори, већ почео да се спроводи, имајући у виду обраћања јавности Управе за имовину, која у њима прејудицира исходе тих поступака, као и да се већ спроводе репресивне мере према свештенству и монаштву.

Извор: Митрополија црногорско-приморска