Састанак Епископа Атанасија и Гојка Кличковића

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије је данас, 02. фебруара 2016. године у Епископију у Босанском Петровцу примио у посјету Начелника Општине Крупа на Уни Господина Гојка Кличковића и Високопречасног протојереја-ставрофора Саву Јанковића пароха рујишко-дубовичког. Ова посјета иницирана је од стране Господина Кличковића са намјером да детаљније упозна Епископа Атанасија са досадашњим радом на општинском пројекту „Башта сљезове боје“, који се почео реализовати прошле године у Хашанима, родном селу чувеног писца Бранка Ћопића.

Поред тога, Епископ Атанасије и Начелник Кличковић су разговарали и по многим темама које су локалног значаја за људе и мјеста подгрмечког краја и шире околине. Епископ Атанасије и Господин Кличковић, који има богато искуство у политичким дешавањима Владе Републике Српске у прошлим, ратним и послератним временима, разменули су мишљења и запажања о условима живота и тегобама са којима се свакодневно сусрећу Грмечлије са ове Петровачке и оне Санске стране Грмеча. Такође, Начелник Кличковић је предочио Епископу и будуће планове на реализацији пројекта названог по причи Бранка Ћопића. По Кличковићу, нарочита важност пројекта је у томе што он са својим активностима треба да колико-толико спречи одлив становништва из Хашана и са подручја Општине Крупа на Уни кроз запошљавање локалног становништва на реализацији пројекта и сталном послу у будућем спомен парку „Башта сљезове боје“. Зато је Епископ Атанасије снажно подржао овај пројекат.

На крају садржајног разговора Епископ Атанасије је захвалио Господину Гојку Кличковићу на посјети а Господин Кличковић Епископу на гостопримству и позвао је Епископа да поново посјећује Доњи Дубовик и Општину Крупу на Уни и њене знаменитости. Свакако, ове посјете ће бити узајамне и честе, а на заједничку корист свих Грмечлија.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка