Састанак са гувернером провинције Ћако

Састанак са гувернером провинције Ћако
Састанак са гувернером провинције Ћако
Састанак са гувернером провинције Ћако
Састанак са гувернером провинције Ћако

У уторак, 2. јануара 2018. године, у седишту владе провинције Ћако одржан је традиционални молитвени састанак представника свих цркава и верских заједница са гувернером провинције г. Домингом Пепом. Том приликом је свако понаособ од позваних представника имао прилику да упути молитву за благословени почетак Нове године, као и прилику да поздрави представнике провинцијских власти.

Протојереј Бранко Станишић је г. Пепу, најпре  честитао Нову годину, а затим му и захавалио на позиву, обзиром да је то био први пут да је неко од представника Православне Цркве имао прилике да учествује у овом традиционалном окупљању. Он је истакао и да је лепо што представници државних власти дају добар пример свим грађанима, тиме што се пре било каквог рада у новој години молитвом обраћају Господу да благослови њихова дела и да им у свему помогне.

Отац Бранко је затим, на молбу секретара канцеларије за верска питања у влади провинције Ћако г. Педра Гарсие, представио гувернеру и план за изградњу првог православног храма у главном граду провинције Ресистенцији, истакавши да је сигуран да ће овај храм, чија архитектонска композиција свој узор налази у древном триконхосу манстира Златице у главном граду Црне Горе - Подгорици, улепшати престони град провинције Ћако, истовремено повезујући два пријатељска народа. Након појединачних молитава свих присутних, гувернер је лично честитао оцу Бранку Нову годину, истакавши да га  веома радује почетак изградње храма Свете Тројице у Ресистенцији, пожелевши му истовремено да радови што пре буду готови.

Извор: Митрополија црногорско-приморска